راهکارهایی برای رشد ده برابری پتوس
تا حالا سوال براتون پيش اومده كه راز رشد پتوس شما چه چیزی است؟ چرا پوتوس شما رشد نمی کند و چكار بايد كنيم كه سرعت رشد پتوس بيشتر شود؟
پتوس ها یا پوتوس ها درطبیعت رشد سریع و خیلی خوبی دارند، اما وقتی وارد منزل یا محیط بسته می شود،رشد گیاه کند و حتی گاهی متوقف می شود.
خبر خوب این است که دراین مقاله چند راهکار ساده به شما ياد مي دهیم كه با انجام آنها، مقدار زمانى كه پتوس رشد مى كند و وارد ركود نمى شود را افزايش دهيد. به همچنین علت هايى هم وجود دارد كه پتوس اصلا رشد نمى كند را هم به شما خواهیم گفت.
1.نوری که به آن می رسد کافی یا مناسب نباشد.
نور زیاد باعث می شود که پتوس برگهای ریز تولید کند و نور خیلی کم هم باعث کاهش رشد کاهش سایز برگ های پتوس می شود.مدت نورگیری باید زیاد و شدت نورباید کم باشد.پس نور مناسب اولین راز رشد پتوس است.درسته كه پتوس توقع نور آنچنانى براى زنده موندن ندارد،ولى نور خوب و مناسب در رشد آن موثر است. نور فيلتر شده و غير مستقيم البته..( سر ظهر نگذاريد زير آفتاب، بسوزد) یا در تاريكى با نور كم، توقع رشد انفجارى داشته باشيم).
2.خاک مناسب و مواد مغذی کافی
پتوس را در خاك مناسب و البته زهكشى بالا بكاريد و پس از مدتى کوددهی کنید.کودهای ملایم و متعادل مثل کود سه بیست به همراه آمینواسید ویا جلبک دریایی میتونه براش عالی باشه. در ضمن پتوس جز گياهانى هست كه خاك اسيدى رو خيلى دوست دارد.پس از خاکی استفاده کنید که ای سی پایینی داشته باشد. و به اصطلاح اسیدی باشد.
3. نداشتن نوسان و تنظیم دما
یادتان باشد، همانطور كه ما با تغيير ناگهانى يا بالا و پايين شدن دما، کلافه میشویم، اين گياه هم دچار شوك شده و ممكن است دستور توقف رشد يا كندى آن را براى خود صادر كند.
بنا براين دما را به عنوان راز رشد پتوس به یاد داشته باشید و سعى كنيد همواره دما را متعادل ( ٢٢ تا ٣٢ درجه سانتيگراد) تنظیم کنید.بنابراین گیاه پتوس را درفصل گرما در معرض باد سرد کولر و در فصل زمستان در جوار وسایل گرمایشی قرار ندهد.
نکته مهم: نوسان دما به هیچ وجه برای پتوس خوشایند نیست.
4.رطوبت هوای مناسب
همواره سعى كنيد رطوبت هوا را بین ٥٠ تا ٧٠ درصد افزایش دهید.بيشتر از ٧٠ نشود.( چون قارچ ها موقعيت رشد پيدا می كنند) مستقيم آب را روی برگ های پتوس اسپرى نكنيد! (فاصله اجتماعى را با او رعايت كنيد!)
دستگاه بخور سرد با فاصله و ساخت جزيره هم خیلی فوق العاده ست.
رطوبت نسبی 50 تا 70 درصد برای پتوس ایده آل است.اما اسپری کردن آب،باعث ایجاد رطوبت موقت و نوسان شدید می شود و توصیه نمی شود.برای تامین رطوبت این گیاه جزیره درست کنید.
بیشتر بخوانید: برای اطلاعات بیشتر درمورد ساخت صحیح جزیره ی گلدان کلیک کنید.
5.آبیاری مناسب
آبیاری اصولی هم راز رشد پتوس است.حدود یک بار در هفته آبیاری کنید . البته اين حرف قطعى نيست چون به رطوبت و دماى محيط شما بستگى دارد. ولى همان هفته اى يكبار هم در آبيارى سيرابش كنيد. يك سرى ريشه ها سيراب نشوند و يك سرى خشك بمانند چشم به راه يك قطره آب.آب از زهكش خارج شود و در زير گلدانى بيايد. (بعد چند دقيقه آب زير گلدانى خارج شود. مگر فاصله مناسب بين آن و گلدان براى جريان هوا وجود داشته باشد.)
یکی از مشکلات عمده ای که با پتوس ها داریم نوک سوزی این گیاهه! و از دلایل اصلی این نوک سوزی بخاطر بالا بودن املاح آب آبیاری ست. از آب لوله کشی برای آبیاری این گیاه اکیداً استفاده نکنید. و حتماً آب بیات شده باشد.
دوم دلیل نوک سوزی برگهای پتوس آبیاری نامناسب و نامنظم است.پس اجازه دهید بخشی از خاک خشک و سپس اقدام به آبیاری کنید. واگرنه باید شاهد بیماری قارچی باکتریایی در گیاه پتوس شوید.
بیشتر بخوانید: برای مطالعه تشخیص زمان صحیح آبیاری گیاهان کلیک کنید.
6.هرس کردن پتوس
هرچند وقت یکبار زلف های پریشون و خوشگل پتوس را بچینید و اصلاح کنید.به رشدش کمک خیلی زیادی می کنه.پس حتما پتوس خود را هرس کنید.علت اصلی کوچک شدن برگهای انتهایی آویزهای پتوس، نرسیدن مواد غذایی به اندام های انتهایی است. پس با هرس کردن به پهن شدن برگ های پتوس هم کمک خواهید کرد.
7.توقف رشد پتوس بخاطر ریشه پر بودن آن
بخاطر تراکم زیاد ریشه زمانى كه پتوس شما ريشه هايش پر شد و از زير گلدان بيرون زد، وقت عوض كردن گلدان ومنتقل کردن گیاه به يك گلدان بزرگتره.اینطوری مشوق رشد بیشتری برای پتوس خواهید شد. یا میتوانید حدود يك چهارم يا يك سوم از ریشه را جدا کنید و انتهاى گلدان اوا پوکه یا سنگریزه تمیز جهت زهکشی و سپس خاك جديد بريزيد.
نکته مهم: برای بیحال و زرد نشدن برگ های پتوس حتماً قبل و بعد از تعویض خاک و گلدان پتوس ازکود آمینو اسید که یک ضد تنش است غافل نشوید.
8.توقف بخاطر بالا بودن سن گیاه پتوس
همه موجودات سن مفيدى دارند ، ولى مى توانند توليد مثل كنند و يا با كمك ما قلمه و تكثير شوند.گیاه پوتوس فقط حدود یک دهه عمر می کنند.پس از 10 سال ديگر انتظار رشد از اين طفلک نداشته باشيد. ممكن است از بين برود يا وارد ركود شود. پس بجاى غمگین شدن از قلمه هاش استفاده كنيد تا برايتان دوباره زيبايى و جوانى خلق كند.
9.توقف رشد بخاطر وجود آفات
معمولاً آفات را می شود به راحتی بر روی شاخ و برگ گیاه مشاهده کرد و با استفاده از ضدعفونی کننده ارگانیک و طبیعی آب و الکل با آن به جنگ آفات برويم. و برای آفات خاکی چون کرم خاکی،هزارپا و خرخاکی و....از ضدعفونی کننده ارگانیک و طبیعی خاک آراد استفاده کرد.
اگرحشرات به ريشه حمله كرده باشند هم مى توان با حشره کش جانوران خاکی دکتر پلنت به جنگ آن ها رفت.
10. توقف رشد بخاطر بیماری
از جمله بیماری های رایج پتوس لکه های قارچی و باکتریایی هست که عامل اصلی آن آبیاری نادرست می باشد. بعد از بررسی و تشخیص و مشاوره با متخصص گیاهان آپارتمانی می توانید با قارچ کش ها و باکتری کش ها پوتوس خود را درمان کنید.