آخرین بروز رسانی قیمت ها 1403/06/20 سه شنبه
سبد خرید

                    

                                  شناسنامه گیاه پپرومیا ( قاشقی )

خانواده :piperaceae

گیاه پپرومیا( قاشقی ) یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی به چندین دلیل می باشد. بخاطر فواید بسیار بالایی که برای انسان دارد، بهترین وآسان ترین گل برای نگهداری درآپارتمان است.

یکی اینکه گیاه قاشقی کم توقع است، قیمت پایین ، تنوع گونه ها و دیگری اینکه جزء گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده ی قوی هوا است.

مبداً ( زیستگاه ) : جنگل های گرمسیرآمریکای جنوبی وآفریقای مرکزی

انوع گونه های قاشقی : سبز ، ابلق ، روتوندیولیا، پلوسیدا ، قطره باران ، هندوانه ای ، کاپراتا ، پوتولاتا

 

                                 

 

موقعیت نور : قاشقی به کم نوری مقاوم  وسازگاربا منازل کم نوراست . فقط انواع ابلق پتوس برای رشد  وشادابی بیشتر وحفظ رنگدانه های خود ، هرچقدر به منبع نور نزدیکتر باشد بهتر است.پس درصورتیکه منزلتان نورخوبی ندارد بهترین گزینه برای شما، قاشقی است.

                                                                                                                

 

خاک : گیاه پپرومیا ( قاشقی ) خاک سبک با زهکشی بالا و همچنین به خاک مغذی نیاز دارد ، پس حتماً استفاده از ورمی کمپوست یا پیت ماس در ترکیب خاک این گیاه فراموش نشود.

بهترین ترکیب خاک :

50% خاک برگ + 30% ورمی کمپوست + 10% پرلیت + 10%خاک باغچه

رطوبت : تمامی گیاهان مناطق و جنگل های گرمسیری از جمله قاشقی به رطوبت نسبی بالایی نیاز دارد. اگر رطوبت خوبی برایش فراهم شود این گیاه لطف شما را با رشد چشمگیر و شگفت انگیزش جبران می کند. اما اگر چنین شرایطی مهیا نشد ، گیاه قاشقی کم توقع به روند رشد خود ادامه خواهد داد.

آبیاری : گیاه قاشقی به دلیل برگ و ساقه های گوشتی که دارد آب را در بافت خود نگه میدارد. بنابراین باخشک شدن چندسانت از سطح خاک اقدام به آبیاری نمائید. درغیراین صورت شاهد پوسیدگی ریشه و سیاه شدن ساقه های این گیاه خواهید بود.

 

                                                                                                                                                                                                     

نکته مهم : برخی در نگهداری از گل قاشقی ناتوان هستند و دائماً در تکاپوی علت رشد نکردن گل قاشقی و یا خشک شدن و پژمردن آن می باشند. اما وقتی در پروسه نگهداری آنها دقیق می‌ شویم، می ‌بینیم که این گل را در کنار دیگر گیاهان گذاشته اند و به مانند آنها تحت آبیاری دائمی قرار می‌ دهند. دقت کنید که آبیاری دائمی باعث پوسیده شدن ریشه گیاه می شود. در این بین اهمیتی ندارد که شما در چه فصلی از سال حضور دارید.

کوددهی : همه می ‌دانند که کوددهی تا چه اندازه تاثیر مثبت و چشمگیری در رشد و نمو انواع گیاهان دارد. همه گیاهان به یک اندازه نیاز به کود ندارند. مانند گل قاشقی داستان ما که از سرسخت ترین ها است و چندان نیاز جدی به حضور کود آن هم در ابعاد وسیع ندارد. یک گیاه پپرومیا یا همان گل قاشقی که در شرایط ایده ‌آل زیستی به سر می برد، قطعا می تواند بدون حضور کود برای درازمدت زندگی سرسبزی را تجربه کند. با این وجود تقویت خاک همیشه خوب است و برای گیاه قاشقی که اندکی ضعیف شده است، مفید خواهد بود. این کود را به شکل یک اهرم تقویتی آن هم در حجم محدود به کار ببرید. با خرید کود تقویتی به شادابی و رشد زیاد گیاهتان کمک می کنید.

تکثیر :

*تکثیر از طریق ساقه :

دراین روش باید از ساقه های کاملاً سالم و درشت گل قاشقی استفاده کنید. بهتر است ساقه هایی که دارای چندین برگ کاملاً سالم و سرحال هستند را انتخاب کنید. این ساقه ها که رشد کافی را تجربه کرده ‌اند و حالا صاحب برگ ‌هایی سرحال هستند، برای ریشه دواندن در خاک آمادگی کافی دارند. البته لازم است تا برگ های پایینی از ساقه انتخابی را ببرید. یک یا دو برگ مانده بر ساقه برای انجام قلمه زنی کفایت می ‌کند. سپس در خاک قلمه  بکارید. ( نصف از پرلیت و نصف از پیت ماس)

                                                                                    

*تکثیر از طریق برگ :

در این روش نیز الگوی کار تقریباً مشابه تکثیر با قلمه ساقه ها می باشد. با این تفاوت که نیاز به دقت و شکیبایی بیشتری دارد. از آنجا که جدا کردن ساقه های سرحال و سرزنده از گلدان مادر ممکن است برای عده ای سخت باشد، استفاده از روش قلمه برگ ایده مناسب تری است. به هر صورت کم شدن چند برگ سالم تاثیر چندانی بر وجه زیبای گلدان بانشاط شما ندارد.

برگ های درشت و کاملاً گوشتی شده که از هر نظر سالم و بانشاط هستند را انتخاب کنید. آنها را در یک پوشش فوم مانند ثابت کنید. انتهای برگ ها را به پودر ریشه زنی آغشته کنید. به مانند روش قلمه زنی باید شکیبا باشید و در انتظار پیدا شدن کامل ریشه هایی شبیه به شاخه از بطن برگ بمانید. حدوداً ۳ الی ۴ هفته زمان لازم است تا برگ های ریشه دوانده، آمادگی انتقال به خاک گلدان را داشته باشند. در تمام این مدت باید سرکشی منظم به برگ های قلمه زده داشته باشید و با هوادهی مناسب مانع از پوسیده شدن آنها شوید.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                

*آیا گیاه قاشقی درآب ریشه می زند؟

همان طور که می دانید ریشه دواندن در آب یکی از ایده های ساده و البته موثر در تکثیر بسیاری از گیاهان خانگی است. در این مورد هم می توانید دست به کار باشید و با روش های ساده تکثیر گل قاشقی در آب، به تعداد گل‌ های بیشتری برسید. در این روش باید ساقه های سرحالی که دارای برگ های قوی و سالم هستند را انتخاب کنید.

البته آن قسمت از ساقه که در داخل آب قرار می ‌گیرد، باید عاری از برگ باشد. ساقه را به شکل اوریب قلمه زنی کنید و قسمت انتهای آن را در داخل یک حجم محدود از آب، مانند یک لیوان قرار دهید. حدود یک ماه زمان لازم است تا شاهد اولین ریشه زنی ها باشید. البته خیلی بیشتر از این‌ ها باید صبر کنید تا این ریشه های جوان، قوای کافی برای ماندن در خاک را پیدا کرده باشند.

 

                                                                                                                                                                                                       

 

 

نکته مهم : وقتی قلمه ها را داخل آب ریشه دار کردید، اول حتماً درترکیب کوکوپیت و پرلیت درگلدان  بکارید و بعد از مدتی به خاک اصلی منتقل کنید. زیرا ریشه ها اگر بلافاصله بعد از آب به خاک منتقل شوند نمیتوانند مواد مغذی را جذب کنند و اکثر قلمه ها خراب می شوند.

 

بیماری :

گیاه قاشقی به بیماریهایی مانند: کنه عنکبوتی قرمز،شپشک آردآلود و انواع آفات دچارمی شود. با آفت کش ها به درمان سریع گیاه خود قبل از نابودی کمک می کنید.

عامل سیاه شدن ساقه ها و برگ : آبیاری زیاد و قارچی شدن گیاه

عامل توقف کامل رشد گیاه : کمبود بیش از حد نور

عامل نوک سوزی برگ ها : بالا بودن املاح آب و کمبود رطوبت محیط

عامل لکه شدن برگ ها زرد شدن آن ها : قارچی شدن گیاه