آخرین بروز رسانی قیمت ها 1403/06/20 سه شنبه
سبد خرید

                                      

                                                                           

                                                                    شناسنامه گیاه زامیفولیا یا جواهر زنگبار، زی زی، نخل زمرد

خانواده : آراسه ها

 

مبداً ( زیستگاه ) : بومی شرق آفریقا

 

                                                                انواع گونه ی زامیفولیا : سبز ، بلک ، ابلق

                   

*درگونه ی زامیفولیا بلک ، رنگ برگ ها در پاجوش ها، اول سبز و بعد به مرور در شرایط نوری مناسب بلک می شوند.

*از ویژگی‌های خاص و بارز گیاه زامیفولیا ، خاصیت تصفیه‌کنندگی هواست.

*از نقاط قوت این گیاه تکثیر آسان و از نقاط ضعف آن رشد آرام و کندش است.

* اگرگیاهی می‌خواهید که به سرعت رشد کند،‌ باید بدانید که زامیفولیا مناسب شما نیست.

 

                                             

 

موقعیت نور : زامیفولیا نیاز نوری متوسطی دارد و در مکان هایی با نور کم هم سازگاری می کند و به رشد خود ادامه می دهد. اما برای رشد بهتر ساقه و برگ ها و پاجوش دهی بیشتر بهتر است در مکانی پرنورترالبته غیر مستقیم قرار بگیرد. زیرا برگ های جذاب و براق این گیاه در اثر نورمستقیم دچار سوختگی می شود. از طرفی، زامیفولیا قابلیت رشد زیر نور فلوئورسنت را هم دارد. به همین دلیل یک گیاه مناسب برای محیط های اداری است.

                                                           

آبیاری : ازنکته های اصلی و حیاتی برای نگهداری زامیفولیا ، میزان آبیاری این گیاه است. برای آبیاری باید سطح خاک  3 تا 4 سانت خشک باشد، با فرو بردن انگشتتان درون خاک از خشک بودنش اطمینان حاصل کنید، زیرا یکی از دلایل ازبین رفتن ریشه وریزوم این گیاه و شل شدن ساقه ها ، آبیاری بیش از حد است. افراط و تفریط در آبیاری بسیار برای گیاهان مضر است. این گیاه در اثر آبیاری کم نیز دچار چروک شدن ساقه و خشک شدن برگ ها می شود.

 

                                      

 

خاک : از نکات قابل توجه در نگهداری زامیفولیا، خاک مناسب است؛ چون خاک مناسب، آب اضافی را عبور می‌دهد و مانع پوسیدگی ریزوم ها می‌شود.

این گیاه به دلیل سوخت وساز معمولی که دارد بهترین خاک برای این گیاه خاک کاکتوس به اضافه کمی پیت ماس که مواد مغذی دارد می باشد.

بهترین ترکیب خاک :

*برای استفاده از گلدانهای سفالی ترکیب 50% درصد کوکوپیت + 30 % ورمی کمپوست + 20% پرلیت یا شن مناسب می باشد.

* برای استفاده از سایر گلدانها ترکیب خاک کاکتوس + پیت ماس مناسب می باشد.

*با تهیه خرید جداگانه خاک ها، می توانید با خیال راحت از خاک ایده آل برای گیاهانتان استفاده کنید.

 

                                               

 

رطوبت : رطوبت متوسط، برای این گیاه مناسب است اما گرم شدنِ خانه، باعث کاهش رطوبت خواهد شد. پس در این شرایط، میزان رطوبت را افزایش دهید. کاهش رطوبت، باعث قهوه‌ای شدنِ نوکِ برگ‌ها خواهد شد.

                                                          

*نکته مهم : اگر پاجوش های اول گیاه زامیفولیا کوچک بود ، نگران نباشید به مرور با فراهم کردن شرایط مناسب نگهداری از جمله عواملی که تا الان ذکر شد و موارد تقویت ریشه و ریزوم ها به واسطه کوددهی که در ادامه مشاهده می کنید ، ریزوم های قوی تر و بهتری را شاهد خواهید بود.

کوددهی : گیاه زامیفولیا همانطور که گفته شد ، سوخت وساز معمولی دارد. و برای پاجوش دهی بیشتر و ساقه های ضخیم تر بهتر است کوددهی ( کود مخصوص زامیفولیا ) انجام شود. یک ماه با کود فسفربالا یا ریشه زایی و یک ماه دیگر با کود پتاسیم بالا تقویت گردد.

*نکته مهم : گلدان گیاه زامیفولیا بهتر است کوچک باشد ، زیرا این گیاه اول فضای گلدان را با ریشه پر می کند . وسپس پاجوش نمایان می شود.

 

تکثیر: تقسیم ریزوم ( بوته) ، قلمه ی برگ

*روش قلمه ی برگ

در این روش، شما یک برگ را از ساقه قطع کنید و بگذارید چند ساعت خشک شود. بعد از چند ساعت، قلمه برگ را در خاک مرطوب یا آب قرار دهید. دقت کنید که قلمه ی برگِ زامیفولیا را خیلی در عمق خاک قرار ندهید؛ چون این کار، باعث پوسیدگی قلمه خواهد شد. فقط کافیست چند سانتی متر از محل برش در خاک قرار بگیرد. همچنین بهتر است قلمه را در محلی گرم قرار داده و آن را آبیاری کنید. برای مشاهده ریشه‌دهی، باید صبور باشید. چون تولید ریشه، چند ماه زمان می‌برد. اما برای سریعتر شدن پروسه ریشه دهی می توانید از کودهای تقویتی ریشه زایی استفاده کنید. در مواردی، ریشه‌ دهی حتی تا یک سال هم به طول انجامیده است. اگر در خاک ، غده‌های ریزی به وجود آمده بودند، قلمه موفقیت آمیز بوده ! آن ها را به خاک برگردانید و منتظر ظهور جوانه های جدید بمانید.

                                                                  

*روش تکثیر ریزوم

این روش از تکثیر زامیفولیا ، راحت و سریع است. کافیست گیاه را از گلدان خارج کنید. فقط مراقب باشید وبا دقت این فرآیند را انجام دهید تا به ریزوم ها آسیب وارد نشود. با تقسیم کردن ریزوم‌ها و جدا کردن ساقه‌های آن ها، می‌توانید یک زامیفولیا را در چند گلدان تقسیم کنید.

 

                                                                    

بیماری : این گیاه، در برابر بسیاری از آفات و بیماری‌ها مقاومت می‌کند. به همین دلیل به احتمال زیاد مشکلی نخواهید داشت؛ مگر در شرایط رطوبت یا آبیاری بیش از حد، که با تنظیم رطوبت و آبیاری، مشکل برطرف خواهد شد. با استفاده از قارچکش ها و آفت کش ها به پیشگیری از بیمارشدن گیاهتان کمک می کنید.

علت افتادن و نرم شدن ساقه : آبیاری بیش از حد

علت چروک شدن ساقه و زرد شدن برگ ها : آبیاری بسیار کم