شناسنامه گیاه لیندا ( گیاه پافیلی ، نخل دم اسبی )
نام علمی :Beaucarnea recurvata
مبداً ( زیستگاه ) : بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک
انواع لیندا : برگ قرمز و برگ سبز
موقعیت نور :
ازآنجایی که لیندا گیاهی نیمه آپارتمانی ست، بنابراین هم داخل آپارتمان و هم بیرون می توان نگهداری کرد. نوربسیار خوب و عالی نیازمند است جهت رشد برگ های جدید ، ولی در محیط نیمه سایه هم به زندگی خود ادامه میدهد. اما نورمستقیم خورشید باعث سوختن برگها و ازبین رفتن گیاه میشه. گردش هوای بالا ، باعث رشد بهتر گیاه می شود.
خاک :
خاک با زهکشی بالا نیاز دارد به طوریکه آب را به هیچ عنوان در خود نگه ندارد. وچون سوخت وساز بالایی ندارد به خاک غنی احتیاج نیست.
بهترین ترکیب خاک : خاک کاکتوس + پیت ماس درصد خیلی کمی
رطوبت :
به رطوبت متوسط نیاز دارد و دراثر کمبود رطوبت برگ های گیاه دچارنوک سوزی می شود. غبار پاشی هفته ای یکبار فراموش نشود.
آبیاری :
اصولا گیاه لیندا به خشکی مقاوم است. وخاک همیشه خیس و غرقابی رو نمی پسندد. برای آبیاری درفصول گرم سال هفته ای دوبار، ودر فصول سرد سال دو هفته یکبار. در اثر آبیاری کم تنه ی غده ای گیاه چروکیده و برگها خشک می شوند. و دراثر آبیاری زیاد تنه ی غده ای پوسیده و برگها زرد می شوند.
کوددهی :
یکی از دلایل نوک سوزی برگها کمبود آهن است .محلول کود کلات آهن رو ماهی یکبار( یک قاشق چایخوری دریک لیتر آب حل کنید ). وهم روی برگها اسپری کنید و هم روی خاک بریزید اما روی تنه اش به هیچ عنوان نریزید.
تکثیر :
وجه تشابه این گیاه با گیاه یوکا ، مدل تکثیرش است. ازطریق کاشت بذر و تکثیر پاجوش.
ابتدا سرزنی کنید و ظرف یکماه با شرایط ایده آل چندتا پاجوش میزند و وقتی ارتفاع شون به 20 سانت رسید پاجوش ها رو جدا می کنید دربستر خاک خودش میکارید. و با دادن کود فسفر بالا باعث تقویت ریشه و زدن پاجوش های بیشتر میشید.
تعویض گلدان :
گلدان های کوچک میخواهد ، بدلیل اینکه برای گلدان های بزرگ خاک بیشتری مصرف می شود وآب بیشتری درخاک می ماند.چون لیندا به خاک غرقابی و خیس حساسه و خوب رشد نمیکند.کف گلدان از لیکاپون استفاده شود تا زهکش مناسبی داشته باشد. و چون نیاز رطوبتی خاک و ریشه اش پایین است ، می توان درگلدان های سفالی کاشت. وحتماً گیاه را درعمق کمی از خاک بکارید و فقط ریشه ها داخل خاک باشد و تنه ی غده ای کامل بیرون خاک باشد. و هردوسال یکبار نیاز به تعویض خاک وگلدان دارد.
بیماری :
دربرابر بیماری ها وانواع آفات مقاوم است. اما اگر درروی برگها لکه های قرمز دیدین، سریع با پارچه پاک کنید چون گیاه به کنه قرمز آلوده شده و اگر زیاد بود باید ازآفت کش ها استفاده کنید.
علت نوک سوزی برگها : کمبود مواد مغذی ، کمبود رطوبت و خشکی محیط
علت زردشدن برگها : آبیاری زیاد
علت خراب شدن تنه غده ای :
چروک شدن تنه : آبیاری کم ، پوسیدن غده : آبیاری زیاد